Náboženské poměry na Chrudimsku v 17. a 18. století - Nekvapil, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na otázku náboženských poměrů v Chrudimském kraji v 17. a 18. století. Je zpracována na základě kombinace různých druhů dobových archivních pramenů. Větší pozornost je věnována náboženské situaci na panství Rychmburk od poloviny 17. století až do konce 18. století.
Religious Situation in Chrudim Region in the 17th and 18th Centuries
Keywords: Náboženství; rekatolizace; 17. století; 18. století; emigrace; kacířství; náboženské poměry; Chrudim; Religion; recatholicism; 17th century; 18th century; Emigration; heresy