Role sociálního pedagoga na základní škole - Svobodová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Závěrečná práce se zabývá rolí sociálního pedagoga na základní škole a jeho přínosem pro školní prostředí a žáky. Teoretická část se zaměřuje na popis profese sociálního pedagoga charakterizuje jeho kompetence, konkrétní činnosti a metody práce. Dále analyzuje školní prostředí a rizikové chování žáků a zabývá se také spoluprací sociálního pedagoga s ostatními členy školního poradenského pracoviště. Praktická část se zaměřuje na aplikaci těchto teoretických poznatků v konkrétní základní škole. Poskytuje metodiku pro začlenění sociálního pedagoga do poradenského pracoviště školy, včetně konkrétních návrhů úkolů a činností pro jeho úspěšnou integraci.
The Role of Social Pedagogue at Primary School
Keywords: sociální pedagogika; sociální pedagog; základní škola; kompetence sociálního pedagoga; metody práce; rizikové chování; social pedagogy; social pedagogue; primary school; competences of a social pedagogue; methods of social-pedagogical work; risk behavior