Problematika vzdělávání Romů v České republice - Černá, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá stručným popisem historie Romů, současnou situací ve vzdělávání romské populace v České republice a aktivitami na podporu vzdělávání romských dětí v Pardubicích. Dále obsahuje případové studie založené na principu triangulace týkající se dané problematiky.
The Problems of education of Roma in Czech Republic
Keywords: Romové; Vzdělávání; Pardubice; Roma; Education