Krize operací s přepravními tržbami - Gatěková, Marcela (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce charakterizuje pojmy krize a krizový management v oblasti Českých drah. Analyzuje systém operací s přepravními tržbami, popisuje jeho přednosti i nedostatky a z nich vyplývající krize. Autor dále navrhuje optimální řešení uvedeného problému pro organizační jednotku KMŽP Olomouc.
Keywords: Finanční analýza; Krize; SWOT; Optimalizace; České dráhy; přepravní trh