Studium sorpce Cu2+ chelatačním ionexem IONTOSORB EDTA - Sikora, Radovan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem sorpčních sil sorbentu na bázi perlové celulózy Iontosorb EDTA 50 od firmy Iontosorb Ústí nad Labem s.r.o., byla studována sorpce měďnatých iontů v závislosti na pH roztoků, iontové síle, čase a koncentraci, která byla vyjádřena pomoci Langmuierovy a Freudlichovy izotermy.
The study of sorption of Cu2+ by chelating ion exchange resin IONTOSORB EDTA
Keywords: iontoměnič; iont Cu2+; sorpce; iontová síla; Langmuierova a Freudlichova izoterma; ion exchanger; ion Cu2+; sorption; ionic strength; Langmuier and Freudlich isotherm