Komparace financování ve statutárně členěných městech - Kováříková, Radka (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zaměřuje na zvláštní kategorii měst statutárních, jejich historický vznik, současné postavení, vymezení finančních zdrojů a jejich rozdělení ve vztahu k městským obvodům, na které se tato města mohou členit. Konkrétní analýza a porovnání bylo provedeno na statutárních městech Pardubice a Ústí nad Labem.
Keywords: města; statutární města; městské obvody; statut; rozpočty; příjmy; financování; Pardubice; Ústí nad Labem