Monitorování dešťových srážek na vybraných částech silničního okruhu kolem Prahy - Doležal, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na monitorování srážkových vod na vybraných částech silničního okruhu kolem Prahy. V první části je popsána charakteristika monitorovaných lokalit, srážkové vody, zařízení pro odvádění vod z komunikací, sledovaných látek a princip použitých metod ke stanovení sledovaných látek. V další části jsou popsány sledované silniční stavby ve vybraných částech silničního okruhu kolem Prahy, odběr vzorku, použité metody ke zjištění sledovaných látek a následné vyhodnocení naměřených hodnot.
Rainfall monitoring in the chosen parts of road circle around Prague
Keywords: monitorování; srážkové vody; silniční stavby; silniční okruh kolem Prahy; monitoring; precipitation; road constructions; ring road around Prague