Zaměření veřejné správy pro NUTS II – Jihovýchod - Wildmannová, Mirka (Univerzita Pardubice, 2006)
Příspěvek vychází z Regionálního operačního programu pro NUTS II Jihovýchod,který zahrnuje Jihomoravský kraj a kraj Vysočina. Tento program se zabývá také analýzou ekonomické a sociální situace tohoto regionu, vedle základních ekonomických, sociálních a environmentálních charakteristik je pozornost věnována také rozboru veřejné správy.
Keywords: Public Administration; operative program; regional authority; microregions; Operační program; krajský úřad; mikroregiony; veřejná správa