Mikroextrakční metody využívající tuhé sorbenty - Sýs, Milan (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na mikroextrakční techniky založené na využití tuhých sorbetů a jejich uplatnění pro analýzu potravin.Použitelnost mikroextrakčních metod pro analýzu potravin je demonstrována pomocí jednotlivých aplikací zaměřených na stanovení různých látek v určité potravině.
Microextraction methods based on the solid sorbents
Keywords: Mikroextrakce tuhou fází; SPME; mikroextrakce na magnetickém míchadle; SBSE; mikroextrakce se sorbetem umístěným v mikrostříkačce; MEPS; mikroextrakční analýza potravin; Solid Phase Microextraction; SPME; Stir Bar Sorptive Extraction; Microextraction by Packed Sorbent; Micro extraction analysis of food