Stanovení karbonylových sloučenin metodou HPLC s elektrochemickou detekcí - Burkoňová, Simona (Univerzita Pardubice, 2001)
Cílem práce bylo prostudování možnosti stanovení 2,4-dinitrofenylhydrazonů karbonylových sloučenin s využitím kapalinové chromatografie s coulometrickou detekcí. Byly nalezeny optimální pracovní podmínky pro separaci těchto derivátů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na obrácených fázích za použití elektrochemické detekce. Metoda byla aplikována pro stopovou analýzu karbonylových sloučenin v ovzduší.
Determination of carbonyl compounds by HPLC method with electrochemical detection
Keywords: Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; elektrochemická detekce; aldehydy; formaldehyd; 2,4-dinitrofenylhydrazin