Dramatizace prozaických děl v dramaturgii současných pražských divadel - Kábová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce s názvem „Dramatizace prozaických děl v dramaturgii současných pražských divadel“, se zabývá vymezením pojmu dramatizace a následným rozborem dramatizací české prózy a představení v Pražském komorním divadle - Divadle Komedie. Cílem práce je popis jevištní transformace u těchto děl a následná interpretace jednotlivých představení.
Dramatization of prosaic works of art in dramaturgy of contemporary prague theaters
Keywords: dramatizace; česká literatura; divadlo; inscenace; dramatization; czech literature; theater; play