Nové trendy v přípravě vzorků pro proteomickou analýzu - Pešková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou přípravy vzorků pro proteomickou analýzu, zejména nově publikovanými metodami. Popisované metody přípravy vzorků jsou podrobně vysvětleny v jednotlivých kapitolách. Samostatná kapitola je věnována přípravě komplexních biologických vzorků. Dále je zde charakterizována proteomika a jsou zde shrnuty dostupné metody využívané v analýze proteomických vzorků.
New trends in sample preparation techniques for proteomic analysis
Keywords: Proteomika; příprava vzorků; hmotnostní spektrometrie; komplexní biologické vzorky; proteiny; Proteomics; sample preparation; mass spectrometry; complex biological samples; proteins