Poštovní známky Protektorátu Čechy a Morava - Chaloupková, Klára (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se věnuje zejména dvěma hlavním tématům, a to vybraným poštovním známkám vydaných v období Protektorátu Čechy a Morava a výrobním a tiskovým vadám, které se na těchto ceninách vyskytují. Z pohledu poštovních známek z této doby je tu pojednáváno o grafických návrhářích, rytcích, přes vybranou tiskovou techniku až po počet vydaných kusů. Nejčastější výrobní a tiskové vady jsou zde vybrané.
Post stamps of Protectorate Bohemia and Moravia
Keywords: Protektorát Čechy a Morava; poštovní známky; vady; Protectore Bohemia and Moravia; postage stamps; defect