Analýza zákazníků pro elektronické obchodování - Čurdová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá Internet marketingem a vyúsťuje v zákaznickou analýzu elektronického obchodování, která je praktikována na webových stránkách www.drstanek.cz společnosti Dr. Staněk spol. s r. o. V teoretické části je věnována pozornost jednotlivým nástrojům marketingu na Internetu a e-komerci prostřednictvím Internetu. Praktická část diplomové práce je věnována přípravě, realizaci a vyhodnocení výsledků primárního marketingového výzkumu požadavků zákazníků elektronického obchodování na zkoumaných elektronických stránkách. V rámci další části je zhodnocen průběh kvalitativního výzkumu prostřednictvím diskusního fóra. Dále jsou elektronické stránky hodnoceny prostřednictvím analýz nástroje Google Analytics. V závěru práce jsou specifikovány návrhy na zlepšení a inovaci tohoto typu obchodování na farmaceuticko-potravinářském virtuálním trhu.
Customer analysisfor e-commerce
Keywords: Internet marketing; Internet advertisement; E-commerce; research through Internet cafe; Google Analytics; internetová reklama; e-komerce; výzkum prostřednictvím Internetu