Kolonizace dolních cest dýchacích u pacientů s umělou plicní ventilací - Judasová, Alena (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na faktory související s kolonizací dolních cest dýchacích u pacientů na umělé plicní ventilaci. V teoretické části jsou shrnuty poznatky o umělé plicní ventilaci, kolonizaci dýchacích cest, ventilátorové pneumonii a ošetřovatelských činnostech u ventilovaných pacientů. Ve výzkumné části porovnávám výsledky mikrobiologických vyšetření a hodnotím data, která jsem sesbírala.
Colonization of lower respiratory tract in patients with artificial pulmonary ventilation
Keywords: umělá plicní ventilace; ventilátorová pneumonie; bariérová ošetřovatelská péče; artificial pulmonary ventilation; ventilator pneumonia; barrier nursing care