Hierarchické předpovídání poptávky ve výrobním podniku - Fejtová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou hierarchického předpovídání poptávky ve výrobním podniku. Byla provedena literární rešerše zaměřená na předpovídání poptávky, jeho význam pro podnik a obecný postup předpovídání. Dále je zde charakterizována hierarchická struktura předpovědí poptávky a základní přístupy hierarchického předpovídání. V praktické části této práce byl proveden výzkum v podniku potravinářského průmyslu zaměřený na aplikaci hierarchických přístupů k předpovídání poptávky u vybraného produktu.
Hierarchical demand forecasting in manufacturing enterprise
Keywords: demand forecasting; hierarchical forecasting approaches; structures of forecasts; předpovídání poptávky; hierarchické přístupy předpovídání; struktury předpovědi