Migrace za prací a trh práce v kraji Vysočina - Fejtová, Marie (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou trhu práce v kraji Vysočina v letech 1991 až 2001 a vlivem migrace na trh práce v tomto regionu. V teoretické části je pojednáno o teorii trhu práce a jeho analýza v České republice. Dále pak o prostorovém pohybu obyvatelstva a provnání situace v jednotlivých krajích České republiky. Praktická část je zaměřena na trh práce a migraci za prací v kraji Vysočina. Cílem této práce je zjistit vlivy migrace na trh práce.
Migration to the labor market and the labor market in the region of Vysočina
Keywords: Migration; labor mobility; Labor market; Employment; Unemployment; Migrace; mobilita pracovních sil; Trh práce; zaměstnanost; Nezaměstnanost