Subjektivní hodnocení dodržování etických zásad na operačním sále - Urbanová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce na téma Subjektivní hodnocení dodržování etických zásad na operačním sále se zabývá problematikou etického přístupu mezi lidmi na operačním sále, včetně pacienta, jejich komunikací a vzájemnými vztahy. Teoretická část čerpá z odborné literatury a uvádí čtenáře do problematiky dodržování etických zásad v perioperační péči. V průzkumné části jsou analyzovány polo-strukturované rozhovory s pracovníky operačních sálů, které reflektují etický přístup jejich spolupracovníků.
Subjective evaluation of compliance with ethical principles in the operating room
Keywords: etika na operačním sále; ethics in the operating room; ethical principles; code of ethics; perioperative care; etické zásady; etický kodex; perioperační péče