Vývoj zámkového systému pro projekt GAZ - Suk, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
V práci se autor zabývá realizací konstrukčního projektu zámkového systému firmy Kiekert pro užitkové vozy ruské automobilky GAZ. Konkrétně jde o zámky bočních dveří. V práci je rámcově popsán celý proces vývoje s důrazem na fáze návrhu zástavby zámku do dveří a na testování. V rešeršní části je popsán obecně zámkový systém a produkty firmy Kiekert.
Development of locking system for the project GAZ
Keywords: zámkové systémy; zámky bočních dveří; GAZ; ECE R11; trhací zkoušky; korozní zkoušky v solné mlze; locking systems; side door latches; tensile tests; corrosion tests in salt spray