Analýza logistických procesů v oddělení importní logistiky ve vybrané firmě - Trochtová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou logistických procesů v oddělení importní logistiky ve vybrané firmě. První část je zaměřena na představení vybrané společnosti, struktury a jeho výrobního programu. Druhá část je zaměřena na analýzu současného stavu se zaměřením na způsob a proces přepravy, výběr dopravce a zajišťování celního odbavení. Ve třetí části jsou analyzovány používané obchodní podmínky, fakturace, pravidla pro přepravu a cenotvorba. Ve čtvrté části bude proveden stručný návrh racionalizace analyzovaných procesů a poslední část bakalářské práce se bude zabývat zhodnocením návrhu racionalizace analyzovaných procesů.
Analysis of logistics processes in the import logistics department of a selected company
Keywords: importní logistika; přepravní procesy; celní řízení; výběr dopravce; obchodní podmínky; cenová politika; import logistics; transport processes; customs procedures; carrier selection; commercial terms; pricing policy