Bezpečnost práce - Trávníčková, Marie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá pojednáním o legislativě v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Přehledně dělí hlavní dokumenty, které se týkají této problematiky. Druhá část je věnována aplikaci těchto předpisů do praxe a řízení bezpečnosti práce v konkrétním podniku. Hlavním výzkumným nástrojem práce je dotazníkové šetření a řízený rozhovor zaměřený na bezpečnost a ochranu zdraví při práci ve zkoumaném podniku.
Safety at work
Keywords: bezpečnost práce; pracovní úraz; zákoník práce; interní audit; safety at work; industrial accident; Labor Code; internal audit