Atletika jako zájmový sport pro děti mladšího školního věku - Valentová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2018)
Tématem bakalářské práce bude motivace dětí na příkladu zájmového sportu. Práce bude teoreticko-výzkumná. Teoretická část práce bude kompilací o dané problematice z historických i současných literárních pramenů. V práci bude obsažen pojem sport, jeho rozdělení a motivace ke sportu. Autorka se zaměří na popularitu sportu ve společnosti. Bude se zabývat také komparací vyučovacích hodin stávajících a návrhem nové skladby vyučovací hodiny dle autorky práce. Výzkumná část bude vypracována na základě kvalitativní metody. Bude zpracována na příkladu "dobré praxe" Domu dětí a mládeže, z hodin atletiky pro děti mladšího školního věku. Bude provedena studie, která se zaměří na inovovaný druh vyučovacích hodin. Autorka práce, povede studii na dětech mladšího školního věku.
Athletics as a sport of interest for younger school age kids
Keywords: děti; sport; motivace; atletika; hry; children; sport; motivation; athletics; games