Soběstačnost seniorů žijících v domácím prostředí - Steinhauserová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je věnována soběstačnosti seniorů žijících v domácím prostředí. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřená na stáří a stárnutí, demografii, soběstačnost, kvalitu života a sociální služby pro seniory. V praktické části je popsána metodika průzkumu, rozebrány a vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření. V diskuzi porovnávám mnou zjištěné výsledky s výsledky z jiných prací či tištěných publikací. V závěru práce se zamýšlím nad zjištěnými údaji a porovnávám je s cíli mé práce.
Self-support of senior people living at home
Keywords: stáří; soběstačnost; sociální služby; kvalita života; old age; self-sufficiency; social services; quality of life