Nástroje regulace trhu práce v České republice - Ansorgová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Téma bakalářské práce se týká nástrojů regulace trhu práce v České republice. V kapitolách jsou charakterizovány základní pojmy, které souvisí s trhem práce a konkrétní nástroje, kterými je trh regulován. Bakalářská práce je zaměřena na kolektivní vyjednávání, legislativní úpravu, podporu v nezaměstnanosti a minimální mzdu. V první části jsou zhodnoceny jednotlivé možnosti regulace a druhá část je zaměřena na to, jak tyto nástroje ovlivňují míru nezaměstnanosti v České republice.
Instruments of labour market regulation in the Czech Republic
Keywords: kolektivní smlouva; kolektivní vyjednávání; legislativní ochrana zaměstnanosti; odborové organizace; podpora v nezaměstnanosti; collective agreement; collective bargaining; employment protection legislation; trade union organization; unemployment benefits