Analýza finanční situace vybraného výrobního podniku - Třináctý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu. Práce je rozčleněna do dvou hlavních částí. První část je orientována na teoretická východiska dané problematiky. Jsou v ní představena různá pojetí finanční analýzy, její uživatelé, zdroje informací či metody finanční analýzy. Druhá část je věnována aplikaci vybraných metod finanční analýzy na vybraný výrobní podnik. Nechybí také vyhodnocení, doporučení a závěry plynoucí z této práce.
Analysis of the financial situation of the selected manufacturing company
Keywords: finanční analýza; metody finanční analýzy; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; ukazatele rentability; ukazatele likvidity; ukazatele aktivity; ukazatele zadluženosti; souhrnné ukazatele; financial analysis; differentiator indicators; proportion indicators; profitability ratios; liquidity ratios; asset management; debt management; complex indicators