Viditelnost dětských přípojných vozíků za jízdní kolo: návrh úpravy viditelnosti a doplňku konstrukce - Svoboda, Vít (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem této diplomové práce je ověřit viditelnost vybraných typů dětských přípojných vozíků za jízdní kolo, analyzovat současný stav legislativy, která se této problematiky týká a následně navrhnout možné prostředky, které by mohly viditelnost a potažmo bezpečnost dětských přípojných vozíků za jízdní kolo vylepšit. Teoretická část se zabývá jednak vyjmenováním základních typů dětských přípojných vozíků za jízdní kolo, které jsou k dostání na českém trhu, a jednak definováním stávajícího postoje legislativy k této problematice. Praktická část je věnována ověření viditelnosti dětských přípojných vozíků za jízdní kolo, návrhu vylepšení viditelnosti a jejího sjednocení pro tvorbu patřičného předpisu, návrhu doplňku pro provoz cyklo - vozíků a návrhu možných opatření, které by provoz dětských přípojných vozíků za jízdní kolo měly v silničním provozu více vizualizovat.
Visibility of children's trailer trucks for a bicycle - proposition of adjustment of visibility and operational supplement
Keywords: Dětský přípojný vozík; viditelnost; reflexní materiál; brzdná dráha vozidla; Children's trailer truck; visibility; reflective material; the stopping distance of vehicle