Analýza arginidu a jeho derivátů v biologických vzorcích technikou HPLC s fluorescenční detekcí - Berková, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
Byla vypracována metodika stanovení argininu a jeho derivátů v krevní plazmě pomocé HPLC s fluorescenční detekcí. Vhodnou extrakční technikou se ukázala být SPE extrakce na kolonách plněných katexem.
Analysis of argine and his derivates in biological fluids by HPLC technique
Keywords: arginin; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; fluorescenční detekce; validace; stabilita