Kvalita spánku vysokoškolských studentů nelékařských medicínských oborů - Dočkalová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na kvalitu spánku a spánkové návyky vysokoškolských studentů nelékařských medicínských oborů v prezenční formě studia. V teoretické části práce je popsána fyziologie spánku, jeho význam, spánkové standardy, poruchy spánku a okrajově stres a duševní hygiena. Ve výzkumné části práce jsou diskutovány výsledky šetření, jež probíhalo kvantitativní formou.
Paramedical college students and their quality of sleeping
Keywords: sleep; students; quality of sleep; undergraduate studies; stress; mental hygiene; spánek; studenti; kvalita spánku; vysokoškolské studium; stres; duševní hygiena