Možnosti využití databáze Scopus pro hodnocení vědeckého výkonu - Prochásková, Iva (My University, 2010)
Databáze Scopus byla v roce 2008 Radou pro výzkum, vývoj a inovace vybrána jako jeden z dalších zdrojů pro hodnocení výsledků výzkumných aktivit institucí v České republice. V roce 2009 byl nákup licence financován Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy ČR, pro roky 2010 a 2011 je licence zajištěna s využitím programu podpory VaV. Příspěvek ukazuje možnosti a úskalí využití databáze Scopus pro hodnocení vědeckého výkonu na příkladu Univerzity Pardubice a přináší orientační srovnání s Web of Science.
The Potential of Scopus in the evaluation of research outputs
Keywords: Scopus; Web of Science; vědecká činnost; Výzkum; hodnocení vědy; research activities; Research; science evaluation