Genderové stereotypy ve výchově dětí z pohledu dnešních mladých matek - Hápová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá genderovými stereotypy ve výchově dětí. Tato práce se opírá o data získaná během samotného výzkumu, který se odehrával v okolí Litomyšle. Ukazuje výchovu dětí z pohledu dnešních mladých matek z okolí českého menšího města. Výpovědi z rozhovorů a poznatky získané během zúčastněného pozorování jsou podloženy vybranou literaturou. Cílem bylo získat potřebná data k zodpovězení předem stanovených výzkumných otázek, které se týkají především toho, do jaké míry informantky využívají genderové stereotypy ve výchově svých dětí. Dospěla jsem k výsledkům, které ukazují, že genderové stereotypy ve výchově dnešních dětí jsou do jisté míry bourány.
Gender Stereotypes in the Upbringing of Children from the Perspective of Young Mothers
Keywords: genderové stereotypy; mladé matky; genderové role; pohlaví; gender stereotypes; young mothers; gender roles; gender