Přeprava nebezpečného odpadu firmou Klio s.r.o. - Kirsová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřena na analýzu a klasifikaci nebezpečného odpadu se specializací na azbest. V práci je analyzována nebezpečnost azbestu včetně vozového parku firmy, která azbest převáží a modelové přepravy. V analytické části autorka zhodnotí současný stav vozového parku firmy a modelové přepravy. V návrhové části autorka uvede návrhy na obnovu vozového parku, pro zvýšení reprezentativnosti firmy. Dále navrhne možné racionalizace modelové přepravy, pro snížení přepravních nákladů firmy.
Transport of hazardous waste by KLIO s.r.o.
Keywords: nebezpečné věci; nebezpečný odpad; karcinogenní azbest; nákladní vozidla; modelová přeprava; trasa přepravy; přepravní náklady; hazardous objects; hazardous waste; carcinogenic asbestos; lorry; vehicle fleet; model transport; transport route; transportation costs