Řešení soustav lineárních rovnic s řídkou maticí - Nováček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá řešením lineárních rovnic s řídkou maticí. V úvodu práce je čtenář obeznámen s maticovými a vektorovými pojmy. V další časti diplomové práce je provedena rešerše metod pro řešení lineárních rovnic. Čtenář diplomové práce se seznámí s formáty uložení řídkých matic. V praktické části práce jsou jednotlivé metody řešení lineárních rovnic naprogramovány, otestovány a výsledky metod jsou porovnány mezi sebou.
Solving systems of linear equations with sparse matrix
Keywords: lineární algebra; lineární rovnice; řešení lineárních rovnic s řídkou maticí; řídká matice; datové struktury pro uložení řídkých matic; linear algebra; linear equations; solving linear equations with sparse matrix; sparse matrix; data structures for sparse matrices