Srovnání pojetí lásky v dialozích Symposion a Faidros - Kaplanová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce rozebírá Sókratovo pojetí lásky v Platónových dialozích a věnuje se srovnání Sókratových názorů s názory jeho současníků.Celá problematika je též hodnocena z pohledu moderních myslitelů.
The relation between Platos Symposium and Phaedrus in Terms of Love
Keywords: Sókratés; Erós; pojetí lásky; dialogy; Faidros; Symposion; conception of the love; dialogues