Trestné činy daňové a poplatkové v novém trestním zákoníku - Martínková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na rozbor a zhodnocení platné právní úpravy, tzv. daňových a poplatkových trestných činů v novém trestním zákoníku. Práce obsahuje přehled nejdůležitějších právních předpisů, které se dané problematiky týkají. Pojednává také o základech daňového systému České republiky a o ekonomické kriminalitě. V závěru práce je uvedeno několik souvisejících trestných činů spáchaných na území České republiky.
Tax and fee offences in the new Criminal Code
Keywords: daně; daňová kontrola; ekonomická kriminalita; trestné činy daňové a poplatkové; účinná lítost; tax; tax control; economic crime; tax offenses and charges; effective regret