Bezpečnostní hrozby Internet of Things - Fól, Pavel (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá představením modelů a přístupů k Internet of Things, a to zejména se zaměřením na možnosti zabezpečení. V teoretické části práce je popsáno co je to IoT, jsou představeny vybrané pozitivní i negativní dopady a je provedeno rozdělení na jednotlivé stavební části. Tyto části jsou podrobně rozepsány a pro každou je provedena analýza možností zabezpečení. Na základě zjištěných bezpečnostních hrozeb je v praktické části navrženo zabezpečení komunikační sítě pro chytrou domácnost.
Threats to the Internet of Things Security
Keywords: Internet of Things; bezpečnostní hrozby; bezdrátové sítě; IEEE 802.15.4; zabezpečení; Internet of Things; security threats; wireless networks; security