Situace islámu a muslimské komunity v ČR - Černá, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá problematikou islámu a muslimské menšiny v České republice. V teoretické části je popsána historie, ze které islám vychází a základní pojmy spojené s islámským náboženstvím a muslimskou obcí. Práce se zabývá také problematikou islamofobie, z čeho vychází a jak vypadá. Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu a metody dotazníku zjistit postoj většinové společnosti k islámskému náboženství a co tento postoj ovlivňuje.
Situation of Islam and Muslim Community in the Czech republic
Keywords: Islám; muslimská komunita; Česká republika; Islam; muslim community; Czech republic