Komparativní analýza konkurenceschopnosti nákladní dopravy Českých drah, a.s., na středoevropském železničním trhu - Šudoma, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Cíl práce je provést komparativní analýzu konkurenceschopnosti nákladní dopravy ČD, a.s. v oblasti střední Evropy. Součástí je i analýza finančního stavu jednotlivých společností a poplatků za použití dopravní infrastruktury. Nezbytnou součástí jsou i návrhy na zlepšení negativního vývoje dělby přepravní práce mezi silnicí a železnicí.
Comparative analysis of competitive advantage of freight traffic ČD, a. s. in the Middle Europe market
Keywords: railway transport; freight transport; Competitive advantage; Rail Traffic road; železniční doprava; nákladní doprava; Konkurenceschopnost; komparativní analýza; železniční dopravní cesta