Očekávané důsledky projektu Solventnost II pro pojistnou praxi - Slabá, Barbora (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá konceptem Solvency II. Tento projekt představuje nový systém regulace v členských zemích Evropské unie. V práci je nejprve uveden současně platný systém regulace Solvency I, na který navazuje v další kapitole nový koncept Solvency II spolu s výpočty jednotlivých kapitálových požadavků. V závěru této práce je pozornost věnována očekávaným důsledkům nové regulace na pojistný trh.
Expected Implications of the Solvency II Project for the Insurance Practice
Keywords: rizika; solventnost; Solvency II; kapitálové požadavky; risks; solvency; Solvency II; capital requirments