Factoring a forfaiting - Žabčík, David (Univerzita Pardubice, 1997)
Cílem práce je především vysvětlení principu fungování factoringu a forfaitungu, způsobu jejich provádění a uvedeny jejich výhody a možnosti využití pro dodavatele. Dále jsou posouzena rizika poskytování těchto služeb pro factoringovou společnost a zhodnoceno konkurenční prostředí na faktoringovém trhu ČR.
Keywords: factoring; forfaiting