Biochemie nádorů - Švidroňová, Beata (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na proces vzniku nádorových buněk, popisuje jejich biologické vlastnosti. Zaměřuje se na faktory a vlivy, které mohou vést ke vzniku maligního onemocnění. Důležitým bodem této práce je biochemické hledisko dějů probíhajících v nádorových buňkách. Nedílnou součástí této práce je i popis vybraných tumorových markerů využívaných v praxi, s čímž úzce souvisí soubor metod, které napomáhají diagnostice nádorových onemocnění nebo při sledování vývoje léčby.
Biochemistry of tumors
Keywords: kancerogen; nádor; tumorový marker; Carcinogen; tumor; tumor markers