Stanovení močoviny v průmyslových hnojivech metodou kapalinové chromatografie - Michalíková, Marcela (Univerzita Pardubice, 1996)
Močovina obsažená v průmyslových hnojivech byla identifikována a stanovena metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPCL). Byly stanoveny základní chromatografické retenční charakteristiky močoviny na chemicky vázaných stacionárních fázích v eluentech acetonitril-voda, acetonitril-methanol, ev. acetonitriltetrahydrofuran. Testovanými sorbenty byl silikagel a modifikovaný silikagel. Spolehlivost stanovení močoviny metodou HPCL byla statisticky vyhodnocena.
Determination of urea in artifical fertilizers by method liquid chromatography
Keywords: močovina; kapalinová chromatografie; průmyslová hnojiva