Předúprava povrchu kovů pro spojení s pryží - Zelenda, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Dilpomová práce se zabývá elastomery, jejich strukturou, rozdělením a použitím v běžné praxi. V druhé kapitole je rozebírána technologie spojování pryže s kovem, rozdělení a složení spojovacích prostředků a v poslední řadě metody ke zkoušení přilnavosti pryže k pevným podkladům. Další část práce je zaměřena na předúpravu povrchu kovu. Praktická část práce je věnována rozboru a vyhodnocení předúpravy povrchu kovu a jeho spojení s pryží.
Pretreatment of metal surface for adhesion with rubber
Keywords: elastomery; pryž; kaučuk; povrchové úpravy; spojovací prostředky; tryskání; fosfátování; elastomeres; rubber; caoutchouc; surface treatment; bonding agent; grit blasting; phosphating