Logistická obslužnost vybraného projektu průmyslové firmy - Dvořák, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou komponent slunečních elektráren a především dopravní obslužností logistických procesů s touto výrobou souvisejících. V první kapitole práce je charakterizována firma OCELTECH s.r.o., která se výrobou těchto komponent zabývá. Druhá kapitola je pak věnována představení daného projektu, charakteristice problému a potřeb výroby. V kapitole třetí je ukázáno řešení problému v praxi a vypočítány skutečné ceny na přepravu komponent, jež jsou porovnány s nastavenými limitními cenami. V poslední kapitole jsou pak uvedeny návrhy na opatření pro další činnost firmy a směr jakým se může firma pohybovat v případě, že se skutečně vypočítané ceny jsou vyšší než ceny limitní a jsou zde navržena doporučení pro další činnost firmy.
Logistics operability of the industrial company chosen project
Keywords: Logistics; logistics costs; transport costs; fotovoltaic systems; Logistika; Logistické náklady; náklady na dopravu; fotovoltaické systémy