Porodní asistentky a porod s utajenou identitou matky - Jelínková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce pojednává o možnostech řešení nechtěného těhotenství. Blíže se soustředí na možnost utajeného porodu pro ženy v České republice. Popisuje náležitosti, se kterými je tento porod spjatý, a odkazuje se na jeho legislativní zakotvení. Praktická část zkoumá informovanost porodních asistentek a vlivy jich ovlivňujících.
Confidential Birth and Its Awareness Among Midwives
Keywords: utajený porod; zdravotnický personál; porodní asistentka; zdravotnické zařízení; nechtěné těhotenství; confidential birth; medical staff; midwife; healthcare facility; unwanted pregnancy