Analýza mobilních platforem v Evropě - Hedvičáková Martina; Pozdílková Alena; Koťátková Stránská Pavla (Slovenská technická univezita v Bratislave, 2015)
Prodej chytrých telefonů a zařízení zaznamenává celosvětový boom. Odhaduje se, že do roku 2020 bude mít mobilní telefon devadesát procent populace. Příspěvek se zabývá analýzou zastoupení operačních systémů v Evropě pro mobilní zařízení. K naplnění stanoveného cíle článku byla vybrána data miningová technika pro proces shlukování - metoda K-means a to s využitím statistického softwaru Statistica verze 12.1.
Analysis of mobile platforms in Europe
Keywords: Operační systém; shluková analýza; metoda K-means; mobilní technologie; trend; The operating system; cluster analysis; method of K-means; mobile technology; trend