Vyvlastnění a veřejnoprávní omezení majetkových práv - Drapáková, Monika (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je věnována veřejnoprávnímu omezení majetkových práv a vyvlastnění jeko jednomu z nejzávažnějších zásahů státu do soukromého práva vlastníka.
Keywords: vlastnictví; vyvlatnění; majetek; právo majetkové; veřejný zájem; věcné břemeno