Partnerské vztahy očima tří generací - Rytychová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou partnerských vztahů, které rozebírá z pohledu tří generací. Teoretická část popisuje mezilidské vztahy jako takové, věnuje se pojmu socializace i vztahu k vlastnímu já za použití odborných poznatků ze sociální psychologie. Výzkum bude mít kvalitativní výzkumný design a metodou sběru dat bude osobní rozhovor. Cílem výzkumného šetření je zjistit, jak se odlišuje pohled těchto generací na partnerské vztahy, jaké pro danou generaci byly a jsou důležité hodnoty pro společné soužití, jaká pozitiva a negativa nese partnerské soužití, proč lidé v partnerství setrvávají, nebo v čem naopak spatřují nepřekonatelné problémy, které vedou k rozpadu vztahu.
Partnership relationships through the eyes of three generations
Keywords: partnerské vztahy; tři generace; hodnota partnerských vztahů; počátek vztahu; partnership relationships; three generations; value of relationships; beginning of a relationship