Červenohnědé pigmenty typu Sr0,2Bi0,8-xLnxFeO3 - Švorc, Jan (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zabývá přípravou pigmentů Sr0,2Bi0,8-xLnxFeO3; kde Ln = La, Er, Eu, Gd, Nd, Ho, Dy. Dále je v práci posuzován vliv rostoucího množství Gd a následně jsou v práci zaznamenány základní pigmentově-aplikační vlastnosti. Závěrem práce zhodnocuje kvalitu připravených pigmentů.
Reddish brown Sr0,2Bi0,8-xLnxFeO3 pigments
Keywords: anorganické pigmenty; rozdělení pigmentů; červenohnědé pigmenty; vlastnosti; syntéza; inorganic pigments; pigment division; red-brown pigments; properties; synthesis