Příručka anglické gramatiky pro střední školy - Slezák, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce má za cíl poskytnout studentům i učitelům anglického jazyka přehlednou a srozumitelnou příručku anglické gramatiky, jejíž hlavní oblastí zájmu jsou anglické gramatické časy, jejich tvorba a používání. Pozornost je též věnována anglickým slovesům a větné stavbě. Důraz je kladen na praktickou využitelnost těchto gramatických struktur, přičemž pro usnadnění pochopení jsou jednotlivé body opatřeny názornými příklady.
Keywords: anglický jazyk; gramatika; střední školy; English language; grammar; secondary schools