Modelování rizik a produkty pojišťoven při pojištění kritických nemocí - Bulíčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zaměřuje na pojištění závažných onemocnění a problémy s modelováním rizik pojišťoven, která jsou s tím spojena. Pro aplikaci jsou využita reálná data slovenských pojišťoven. Práce také analyzuje vývoj výskytu kritických onemocnění v ČR a jiných zemích Evropy. Porovnává produkty pojištění rizik v souvislosti s výskytem závažného onemocnění na českém pojistném trhu.
Modelling of risks and insurance products for critical illness
Keywords: pojištění; zdravotní pojištění; pojištění závažných onemocnění; bayesovský odhad pravděpodobnosti; insurance; health insurance; insurance for critical illnesses; Bayesian estimate of probability